Lifestyle

Wat te doen zonder toverfee

Hee allemaal,

mcl 4

Soms heb je van die dagen dat het even niet mee zit. Die dagen horen erbij. Wanneer die dagen weken worden en de weken maanden worden dan wordt het lastig. Wanneer die maanden dan ook nog eens jaren worden dan wordt het een stuk meer dan lastig. Ik kan het weten, helaas, maar toch. 

Als de weken maanden zijn geworden en de maanden jaren dan is het niet leuk meer. Dan ga je jezelf afvragen wanneer het eens klaar zal zijn, vanaf wanneer het weer ”normaal” zal zijn.

Wanneer er elke dag naar je gekeken wordt, er flauwe opmerkingen gemaakt worden door voorbijgangers. Wanneer mensen niet meer tégen jou praten maar over jou.  Op die momenten ben je er klaar mee, op die momenten wil je niet meer.

Dan zou ik willen dat er een toverfee was en dat ik een wens kon doen, één wens is genoeg. Want uiteindelijk is er toch één ding het allerbelangrijkste, één ding waar alles begint. Iets wat veel mensen vanzelfsprekend vinden en misschien niet eens opmerken..

Het begint allemaal bij je gezondheid. Als jij gezond bent dan heb je energie om relaties aan te gaan met anderen, dan kun je naar school of naar je werk. Je kunt in de auto/trein/bus/vliegtuig stappen en gaan waar je wilt. Zonder dat je je druk hoeft te maken of je rolstoel wel mee kan, welke medicijnen je nodig hebt en dat je weer op tijd thuis bent om te rusten. Je kunt je fiets pakken en eropuit gaan of ”gewoon” een stukje wandelen met je hond.

Ik kan jou wel toevertrouwen dat ik soms huil,  alle pijn en tegenslag worden ook mij soms teveel. Soms heb ik geen zin in grapjes over mijn rolstoel of scootmobiel en wil ik niet dat je over mij praat in plaats van tégen mij.

Ook al doe ik nog zo mijn best, mijn herstel zou niet sneller gaan. Als ik mijn lichaam overbelast ben ik alleen maar verder van huis. Ik doe wat ik kan, zo goed als ik kan. Met een rechte rug en een brede lach op mijn gezicht.

Maar tussen jou en mij, ik kan niet wachten op de dag dat ik weer beter zal zijn. Ik weet  dat het beter zal worden. Alles wat beter is dan nu daar vecht ik voor, elke dag. Tot die tijd hoop ik dat jij mij zult begrijpen en dat jij mij zult steunen, zoals je altijd deed.

 

witte vlinders

 

Een gedachte over “Wat te doen zonder toverfee

  1. Beste Sanne Marijn,
    Natuurlijk wordt het alleen beter vanaf hier. Ik geloof erin. Ik ben hier voor je in goede en slechte tijden. Je bent de sterkste persoon die ik ken en ben blij om te zien dat er een vooruitgang is geboekt met betrekking tot ziekte van Lyme bij jou.
    Liefs Ramazani.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *