Lifestyle

The Passion 2018

Hee allemaal,Pasen 2018

 

Zoals ik gister al op mijn Facebookpagina liet weten zat ik weer klaar voor ”The Passion” Elk jaar vind ik dit weer een bijzonder en ontroerend moment. Dit jaar vond ik het zelfs nóg mooier dan voorgaande jaren, ik wist niet dat dat kon 😉 Het lijkt wel of ze het elk jaar weer overtreffen. Alsof het elk jaar een nog aangrijpender verhaal wordt, alsof het elk jaar nog meer binnenkomt. Ook vind ik de liedjes elke keer weer zo mooi aansluiten, heel erg bijzonder bijzonder!

Je kunt de liedjes op Youtube vinden en op de website van The Passion maar, hieronder zet ik ze ook nog eens extra voor je op een rijtje. Gewoon omdat ik het zo mooi vind 🙂

Het eerste nummer van The Passion 2018 was; Droom,durf, doe en deel van Marco Borsato.

Het tweede nummer; Ik zie jou werd gezongen door Tommie Christiaan en Graziëlla Hunsel Rivero. Ik zie jou was het thema van The Passion 2018.

Het derde nummer dat werd gezongen door Glennis Grace die de rol van Maria speelde. Dit was het nummer; Ik mis je zo graag van Claudia de Breij en Waylon.

Het vierde nummer ”Laten we dansen” van Diggy Dex en Paul de Munnik.  Bijzonder is dat er dit jaar voor het eerst gerapt wordt in The Passion. Rapper BrainPower doet dit jaar mee en rapt in verschillende liedjes mee in zijn rol als Petrus.

De liefde van je vrienden van Willeke Alberti, wat een mooi nummer en wat verdrietig in deze context. Gezongen door Jezus( Tommy Christiaan) naar zijn vrienden.

Nummer zes is het lied; Jij bent de liefde van Guus Meeuws en Kenny B. Gezongen door Maria ( Glennis Grace)

Het zevende lied is van Wudstik en heet; Ik val. Gezongen door Jezus die gespeeld werd door Tommy Christiaan.

Het lied Schouder van Jim Bakkum werd gezongen door Maria ( Glennis Grace)

Daarna kwam het nummer Huil nou van Jurk. Persoonlijk vond ik dit nummer erg mooi en aangrijpend. De liefde waarmee Jezus dit nummer zingt voor Judas en de koele blik van Judas, zijn standvastigheid. Pijnlijk en ontroerend tegelijk.

Daarna kwam het nummer Zwart Wit. Dit nummer komt elk jaar weer terug, het nummer is van Frank Boeijen.

Dan volgt er een medley van de nummers; Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald van Herman van Veen en Ik leef m’n eigen leven van André Hazes. Dit nummer wordt gezongen/gerapt door Jezus ( Tommy Christiaans), Judas (Jeangu Macrooy) en Petrus( Brainpower) die een stuk rapt over liefde en verraad

Tussendoor kwam er nog een stukje van het nummer Ik zie jou voorbij, gezongen door de bloedvloeiende vrouw( Graziëlla Hunsel Rivero)

Het lied van Marco Borsato; Voor jou volgende hierop gezongen door Maria ( Glennis Grace). Vanaf het begin dat dit nummer uitkwam was ik er al weg van. Zo mooi, zo puur.

Het laatste nummer, Schouder, gezongen door Jezus ( Tommy Christiaan)

 

Ik vond het, ook dit jaar, weer een prachtige editie van The Passion. Het is mooi om te zien hoeveel mensen er betrokken zijn en hoe het de mensen met elkaar verbindt. Elk jaar opnieuw vind ik het weer indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er aanwezig zijn en hoeveel mensen er mee lopen. Ieder met zijn eigen verhaal en achtergrond.

Het laatste moment waarbij iedereen hand in hand samen om het kruis heen stond, die liefde en betrokkenheid. Wat zou het mooi zijn als daarvan, ook al is het maar een klein beetje, iets zichtbaar zou zijn in ons dagelijkse leven.  Verbonden zijn met elkaar ongeacht, leeftijd, geslacht of ras. We zijn samen op deze wereld, laten we er samen wat van maken.

 

witte vlinders

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *