Lifestyle

Stage stopgezet?!

Hee allemaal,

mooi_weer_vaaknt_86a

Vandaag praat ik je eindelijk bij over mijn school en vooral ook over mijn stage. Dit liep helaas niet helemaal lekker.

 

 

Laat ik bij het begin beginnen, zoals de meesten van jullie wel weten doe ik de opleiding onderwijsassistent. Ik zit nu in het derde jaar, dit is het examenjaar. Op onze opleiding is het zo dat je kunt versnellen, verlengen of in de ”gewone” tijd de opleiding kunt afronden.

We hebben verschillende ”fases”, in het eerste leerjaar maak je de opdrachten van fase 1, dit zijn stageopdrachten, daarna maak je fase 2 stageopdrachten en daarna kom je in de examenfase. Ik heb mijn fase 1 opdrachten af en ga nu beginnen met fase 2 opdrachten. Vanaf nu krijgen we onze Engels en Nederlands examens al en als fase 2 af is hebben we de praktijk examens van bijvoorbeeld observeren.

Voor de zomervakantie was er een leuke stageplek voor mij gevonden, een kleine school, groep 3,4,5, ik zag het helemaal zitten. Helaas heeft deze stage maar 4 weken geduurd, blijkbaar blijf ik toch een moeilijk geval…

In de week van mijn verjaardag kreeg ik te horen dat mijn stage per direct werd stopgezet, in plaats van mijn verjaardag vieren, het oorspronkelijke plan, werd het een afscheid. Ik was er echt verdrietig door en heb me die week echt even heel naar gevoeld. Als klap op de vuurpijl werd ik die week ook nog ziek, met mijn verjaardag. Gelukkig is het uiteindelijk toch nog goedgekomen en heb ik met vrienden en familie mijn verjaardag kunnen vieren. I love family, dat maakt een hoop goed!

Mijn mentor is gelukkig gelijk voor mij aan de slag gegaan en heeft een hele leuke nieuwe stageschool voor mij gevonden. Ook een kleine school en dit keer voor groep 6,7,8. Na de herfstvakantie begin ik gelijk en ik heb er super veel zin in.

Op Friese Poort gaat het ook goed, ik volg niet alle lessen omdat ik aangepaste uren heb maar, de lessen die ik volg vind ik leuk en ik vind het fijn om contact te hebben met mijn klasgenoten en docenten.

Na de vakantie ga ik er weer voor en hoop dat deze stage wat langer mag duren, ik heb er alle vertrouwen in!

 

witte vlinders

Een gedachte over “Stage stopgezet?!

  1. Lieve SanneMarijn, wat maak jij ook weer wat mee, vindt het super dat je er zo snel weer overheen bent gekomen, ik vindt je een topper, ga zo door?Ik wens je veel succes met je nieuwe stage(school)heel veel liefs van Sietske Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *