Over mij

DSCF0036Hee allemaal,

 

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de ”over mij” pagina.

Ik heb de ziekte van Lyme en heb hierdoor  ondanks mijn jonge leeftijd al een lange ziekteperiode gehad en nog steeds. Ik heb al ongeveer 10 jaar klachten. De klachten werden steeds erger en er kwamen ook steeds meer klachten bij. In 2015/ 2016 was echt een dieptepunt. Ik kwam in een rolstoel terecht, moest stoppen met school en kon eigenlijk alleen maar in bed liggen. Ik had heel veel pijn en was erg zwak/vermoeid. Ik had veel zorg nodig, ik kon namelijk bijna niks zelf. Ik heb heel veel ziekenhuizen bezocht en dokters gezien.

Toen kwamen wij bij MeCeBi terecht. Zij behandelen via bioresonantie. Ik word sinds oktober 2015 bij hen behandeld en het gaat steeds beter met me. Het heeft mij, en nog steeds, echt geholpen

Na heel veel onderzoeken gehad te hebben en verschillende ziekenhuizen bezocht te hebben kwam ik in Nijmegen terecht. Daar werden ook weer verschillende onderzoeken gedaan. Voor een spier biopt moest er een stukje spierweefsel uit mijn bovenbeen gehaald worden. Doordat ik in een rolstoel zat had ik  niet genoeg spierkracht om de test goed te kunnen uitvoeren. Er  werd voorgesteld om te gaan revalideren. Dit was in de zomer, uiteindelijk kon ik 2 november 2016 terecht in revalidatiecentrum Lyndensteyn in Beetsterzwaag. Ik heb hier 9 weken klinisch gerevalideerd, dit betekent dat ik daar door de week verbleef en in de weekenden naar huis mocht.

Ik heb veel geleerd in het revalidatiecentrum. Ik heb daar een goede maar zeker ook hele zware tijd gehad. Ik heb daar weer leren fietsen en lopen. Voor de revalidatie liep ik alleen in huis, de kleine stukjes. Een blokje om het huis dat lukte niet. Stukje bij beetje heb ik in het revalidatiecentrum getraind om steeds een stukje verder te kunnen lopen en beetje bij beetje weer sterker te worden. De eerste keer weer fietsen was magisch maar ook echt super spannend en vreemd en ook de eerste keer met de lift naar beneden zonder rolstoel was ge-wel-dig. Ik voelde me zo vrij!

Ik probeer nu mijn leven weer op te pakken. Ik ben sinds 6 februari 2017 weer begonnen met mijn opleiding en loop stage op een leuke basisschool. Ik bouw de uren en de dagen rustig op. Ik heb al een aantal terugkom dagen gehad in Beetsterzwaag en dat vind ik erg fijn.

Ik zie de toekomst met een glimlach tegemoet en ben vastberaden er het beste van te maken!

witte vlinders