Ziekenhuis

Naar het Medisch Centrum Leeuwarden

10 maart was het dan eindelijk zover, de dagopname op de Lymepolie in het MCL. De dag begon al vroeg, om 6:30 ging de wekker om vervolgens om 7:00 in de auto te zitten. Om 8:00 moesten we ons melden en hadden we als eerste een gesprek met de verpleegkundig specialist. Een hele lieve vrouw, die ons vertelde wat mij te wachten stond en hoe de dag er van begin tot eind uit  zou gaan zien.

Daarna  kwam de dermatoloog bij ons, hij stelde wat vragen en onderzocht mijn huid. Hij zei dat hij geen bijzonderheden kon ontdekken en een huidbiopt was dus niet nodig .Pfff wat was ik daar blij om! Toen we klaar waren bij de dermatoloog moesten we gelijk door naar de volgende arts. Na een aantal keer verdwalen en de verkeerde kant op te zijn gestuurd kwamen we toch op tijd aan, thanks to mom! De neuroloog stelde eerst allemaal vragen en wilde natuurlijk het hele verhaal van a tot z van mij horen en deed daarna ook weer allerlei testen. Reflexen, bloeddruk, longen, hart en ga zo maar door.  Toen we klaar waren bij de neuroloog moesten we snel door naar de internist, gelukkig konden we haar snel vinden!  Het zal je niet verbazen dat ook de internist weer naar het héle verhaal vroeg. Daarna gingen we naar een andere kamer om de onderzoeken te doen, weer van onder tot boven onderzocht en daarna lekker even tijd om te rusten en te eten.  Om 13:30 moesten we pas weer bij de reumatoloog zijn dus konden we even lekker uitrusten. Op de afdeling was een speciale kamer voor ons ingericht ( er zijn elke keer 5 mensen op de dagbehandeling van  de Lymepolie) Op de kamer stonden twee bedden, er was een keukentje en een tafel met stoelen. Ook was er koffie en thee in de kamer en mochten we bouillon pakken als we dit wilden. Ik heb lekker op bed gelegen en uitgerust. De andere (Lyme)patiënten waren erg aardig en we hebben toch ook wel een leuke dag met elkaar gehad. Tussen de arts bezoeken kwamen we elkaar soms tegen omdat iedereen dezelfde artsen moest bezoeken. Nadat ik even op bed had gelegen heb ik beneden gezellig samen met mijn moeder wat gegeten, daarna was het weer tijd om door te gaan. We moesten erg lang wachten op de reumatoloog, zolang zelfs dat we aan het eind met alle patiënten zaten te wachten zolang liep het uit. Gelukkig was dit de enige keer dat we lang moesten wachten! Bij de reumatoloog waren we snel klaar. Weer het hele verhaal gedaan en allerlei testen.  Daarna moesten we een hartfilmpje laten maken, hier waren we gelukkig weer snel aan de beurt en het filmpje was zo klaar! S’morgens hadden we van de verpleegkundig specialist een grote envelop gekregen met mijn dossier er  in. Hier zat ook een laboratorium formulier in waarop elke arts kon invullen wat hij of zij wilde laten prikken/onderzoeken.  Nadat we bij het lab waren geweest moesten we nog even naar boven om de dag samen met de verpleegkundig specfialist te evalueren.  Uiteindelijk waren we om 16:00 ongeveer klaar en konden we eindelijk lekker naar huis toe!

De uitslag krijg ik over ongeveer 8-10 weken. Aanstaande donderdag( 24 maart) moet ik weer terug naar het MCL, dan krijg ik een MRI-scan van mijn hoofd en wervels, het duurt één uur en deze uitslag krijg ik pas wanneer de andere uitslagen ook allemaal binnen zijn.  Als er een afspraak gepland is krijg ik een brief thuis gestuurd en moet ik naar één van de specialisten om de uitslagen/ evt. diagnose/behandelplan te bespreken. Het kan ook zijn dat er nog meer onderzoeken gedaan moeten worden maar, dat hoor ik dan ook pas.

 

witte vlinders

Doordat alle berichten van de oude blog op de nieuwe blog geplaatst zijn wijken de datums af. De berichten zijn al ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *