Lifestyle·Mindstyle

Mag het ook wat minder?

Hee allemaal,mag het ook wat minder

Herken je dat?

Soms lijkt het wel alsof er aan alle kanten mensen zijn die iets van je willen. En iedereen wil iets anders. En is het ooit genoeg? Kun je het eigenlijk wel goed doen, en voor wie doe je het?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Ik ben druk met school en stage. Ondertussen probeer ik ook nog een privéleven te hebben. Waarin ik kan doen wat ik leuk vind met de mensen van wie ik hou. Soms vind ik dat best wel moeilijk. Ik heb anderhalf jaar lang alleen maar thuis doorgebracht en had geen verplichtingen behalve doktersbezoeken.  Geen school, geen stage. Je eigen dagen en uren inplannen. Welke dingen wil je wel gaan doen en wat wil/kan je niet.

Het begon al in het revalidatiecentrum. We kregen elke dag een rooster. Hadden vaste tijden voor ontbijt,lunch en avondeten en moesten ook verschillende groepslessen volgen. Daarnaast hadden we  nog verschillende individuele therapieën.  Ik had vaste rusttijden en moest , toen het wat beter met me ging, elke dag buiten een stukje lopen en later ook fietsen.

Toen ik op 2 januari  klaar was met revalideren pakte ik mijn vrijwilligerswerk op de basisschool weer op. Het was erg wennen om weer thuis te zijn. Op zich ging het goed met me, ik voelde me beter en vond het fijn om weer op de basisschool te zijn. 6 februari startte ik weer met de opleiding onderwijsassistent. Elke maandag heb ik les en dinsdag tot en met vrijdag hebben we stage. Ik begon met het maken van een opbouw in uren en dagen samen met de ergotherapeut van het revalidatiecentrum. Het ging goed op stage en ik had plezier in wat ik deed. Op school moest ik heel erg wennen. Er zijn daar zoveel mensen en ik moest mijn best doen om zolang mijn aandacht bij iets te kunnen houden. Gelukkig gaat het elke week een beetje beter en raak ik steeds meer gewend.

Ik merk dat ik het heel erg lastig vind dat ik ineens weer huiswerk moet maken. Afspraken heb en moet nakomen. Soms vergeet ik gewoon dingen of wil ik gewoon even ”niks” Ik merk dat ik het vertrouwen in mijn lichaam nog niet helemaal terug heb. Logisch want de laatste weken gaat het ook weer wat minder met me en schommelt het allemaal weer. Ik wil niemand teleurstellen als ik mijn afspraken niet na kan komen. Daarom maak ik ze liever niet, helaas wordt dit niet geaccepteerd. Dat kan niet ik ben nu weer in het ”normale” leven dus moet ik ”gewoon” doen. Zoals iedereen.

Ik merk aan mezelf dat 80% op dit moment ook goed genoeg is.  Ik wil mijn lichaam ook rust gunnen af en toe. Ik wil ook leuke dingen kunnen doen. Ik ben iemand die alles altijd goed voor elkaar wil hebben, overal enthousiast over is en alles wel wil doen. Nu even niet. Niet omdat ik niet wil, maar omdat het simpelweg even niet kan.

 

Mag het ook wat minder?

 

witte vlinders

 

 

 

6 gedachten over “Mag het ook wat minder?

 1. Mooi geschreven Sanne!

  Het enige wat ik je kan zeggen is, dat ik zou hopen dat ik al zover was met het overwinnen van de rotziekte.
  Hoe lastig het nu ook is, zo was het op het begin ook. Daar ben je ook doorheen gekomen.

  Ik kan me super goed voorstellen hoe je je voelt, alleen begint bij mij de ziekte net pas.

  Alles komt goed en aan alles komt een eind! Maar ik denk dat ik dat jou niet hoef te zeggen :)!

  Ik had je een paar dagen geleden een mail gestuurd maar weet niet of dat goed is aangekomen.

  Veel liefs,

  Sophie

  1. Hoi Sophie,

   Wat vervelend om te horen dat jij ook de ziekte van Lyme hebt 🙁

   Opgeven is inderdaad geen optie, probeer naar de mooie dingen te kijken in het leven en geniet daarvan. Al zijn ze soms nog zo klein!

   Ik heb je mail niet ontvangen.. je kunt me ook altijd een berichtje sturen via mijn facebookpagina.

   Liefs,

   Sanne Marijn

 2. Hoi Sanne Marijn,

  Ik vroeg me af hoe het nu staat met je mito onderzoeken in Nijmegen. Doen ze nog onderzoek? Of is een mito niet passend?

  Veel liefs en sterkte,
  Berber

  1. Dat kan ik me voorstellen ben zelf ook al 4 jaar ziek (zonder diagnose) soms heb je ziekenhuis rust nodig! Heb echt respect voor je hoe je met alles omgaat! Keep doing what you’re doing because you’re amazing!♡

   Liefsss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *