Ziekenhuis

Ik moet naar Nijmegen

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, de laatste weken waren nogal hectisch. Ik heb veel te verwerken gekregen en vaak tegenslagen gehad, dit is ook de reden waarom ik afgelopen week de blogposts van woensdag en vrijdag niet gepost heb. Ik had even rust nodig, tijd voor mezelf.

Relaxen en doen wat ik wil, maar ik ben er weer! Ik voel me nog steeds niet top en hou me nog even rustig, maar ik hoop dat ik gewoon weer elke week op maandag, woensdag en vrijdag een blogpost voor jullie kan maken 🙂 Ik wil me graag focussen op leuke dingen en niet steeds de druk voelen van het hebben van afspraken en het feit dat er dingen van je verwacht worden, dat geeft mij op dit moment gewoon teveel stress. Dit uit zich dan (vaak) ook weer lichamelijke . Niet fijn, dus conclusie gewoon even helemaal niks. Lekker doen wat ik wil en even niet leven naar een ander zijn wensen en verwachtingen(want zo voelt het soms) Ik hoop dat jullie mij begrijpen, maar voor nu even genoeg hierover. Ik wilde het namelijk over iets heel anders gaan hebben!

 

De laatste keer dat ik in het UMCG was leek het de endocrinoloog  een goed idee om mij een paar dagen op te laten nemen in het UMCG zodat de verschillende artsen mij konden zien en ik 24/7 in de gaten gehouden kon worden. Afgelopen donderdag belde de endocrinoloog ons, ik dacht dat hij ons zou vertellen wanneer ik in het UMCG zou worden opgenomen, maar dat gesprek liep een beetje anders..

 

De endocrinoloog vertelde ons dat hij contact had gehad met Leeuwarden en dat die het weer overgegeven hebben aan Groningen. Hij heeft mijn dossiers bij elkaar gelegd en heeft contact gezocht met het ziekenhuis in Nijmegen.  Er zijn namelijk vermoedens dat ik een mitochondriële ziekte  zou kunnen hebben. Dit is een energie stofwisselingsziekte. Bij een mitochondriële ziekte werken de ‘’energiefabriekjes’’ in je lichaam niet goed. Dit is een héél korte uitleg. Het is natuurlijk allemaal veel ingewikkelder, maar ik weet er zelf ook nog niet zoveel van af. Als je het interessant vindt kun je altijd even een kijkje nemen op mitoinfo.nl

 

In Nijmegen is een speciale ‘’mitostraat’’ hier zit een gespecialiseerd team die alles van deze ziekte  afweten. De experts kun je dus wel zeggen. De wachtlijst voor een intakegesprek duurt ongeveer 3-6 weken. Ik ben er gelijk donderdag opgezet dus voor nu is het even afwachten. Ik ga ervan uit dat we tijdens de intake meer informatie krijgen over de ziekte en het verdere verloop van de opname en alles eromheen. Ik weet nu al wel dat de opname 4 dagen zal gaan duren, ik zal dan onder andere onderzocht worden door een neuroloog, reumatoloog en fysiotherapeut. Na de onderzoeken zal er aan de hand van de uitslagen een diagnose en behandelplan opgesteld worden.

Het gaat dus weer een spannende tijd worden. Het voelt allemaal nog wat onwerkelijk en ik vind het super spannend, maar ik ga er voor de volle 100% voor.

 

witte vlinders

Doordat alle berichten van de oude blog op de nieuwe blog geplaatst zijn wijken de datums af. De berichten zijn al ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *