geluksmomenten·Lifestyle

Ik ben jarig!

Hee allemaal,

HOERA! Vandaag ben ik jarig, 20 jaar alweer!

Daarom¬†deel ik vandaag een aantal ”voordelen” van chronisch ziek zijn als je jarig bent ūüôāfoto 1

taartjeGeen voorbereidingen hoeven doen

 • ¬† ¬† ¬† De enige voorbereiding die ik moet doen is me zo rustig mogelijk houden om zoveel mogelijk energie te hebben en zo min mogelijk pijn voor als de visite komt

taartjeNiet hoeven opruimen

 • Als de visite weg is kan ik gelijk op bed, h√©√©rlijk slapen

taartjeMeerdere dagen mijn verjaardag vieren

 • Omdat het te druk wordt voor mij als er veel mensen tegelijk zijn¬†hebben we de visite over meerdere dagen verdeeld, dan ben ik wel √©xtra lang jarig!

taartjeKledingkeuze

 • Natuurlijk trek ik mijn mooiste kleren uit de kast, maar het is al snel te koud of doet me pijn. Fijn dus dat iedereen het helemaal niet erg vindt als ik lekker in mijn warme trui en comfortabele broek met lekkere warme pantoffels naar beneden kom

taartjeOp de stretcher liggen

 • Omdat lang zitten te vermoeiend en vaak ook te pijnlijk is mag ik lekker beneden op de stretcher liggen, dekentje erbij, kussentje, stukje taart en een kopje thee. Wie viert z’n verjaardag nou zo relaxed?

taartjeDe hele dag thuis, niet eerst lange school/werkdag hebben

 • Doordat ik ziek ben kan ik geen opleiding volgen en ook niet werken, ik ben dus ¬†de hele dag thuis en kan rustig aandoen voordat de visite komt.

taartjeIedereen wil me helpen

 • ¬†Doordat ik niet zoveel energie heb en niet alles zelf kan helpt iedereen me. Hoef ik niet steeds op te staan , Handig zoveel mensen in huis!

taartjeEven naar boven/op bed gaan is geen probleem

 • Iedereen die komt kent mijn situatie, ze vinden het dus helemaal niet erg als ik even een half uurtje of uurtje boven ben. Super chill, dan hoef ik me er ook niet schuldig over te voelen

taartjeniemand eet mijn taart op

 • Doordat ik tarwe vrij eet weet ik zeker dat niemand mijn taart op eet, en dat geldt ook voor al het andere lekkers dat ¬†tarwe vrij is. Ook weer een voordeel

 

Natuurlijk hebben al deze punten ook een andere kant, maar vandaag ben ik jarig en bekijk ik het van de zonnige kant. Neem het allemaal niet te serieus, een verjaardag is een dag om grapjes te maken en positief te zijn toch, nóg een beetje meer dan anders!

 

Ik wens jullie een fijne dag toe,

 

witte vlinders

 

4 gedachten over “Ik ben jarig!

 1. Van harte gefeliciteerd lieve schat. Geniet maar lekker van je 20e verjaardag! Ik loop wel een stapje harder deze dagen maar…. zodra je weer beter bent (we gaan er vanuit dat die dag er komt!) laat ik me een keer heerlijk door jou verwennen op mijn verjaardag ;-)! ‚ô°

 2. I like the way you put things into perspectives. Felt good reading your blog post. Be blessed and may you heal soon in order to get out of the situation you are facing right now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *