Lifestyle

Geen diploma, toch geslaagd!

Hee allemaal,

foto hey you

Afgelopen week kregen heel veel jongeren te horen dat ze geslaagd zijn, gefeliciteerd!

Ik weet zelf nog hoe spannend ik het vond, alweer 5 jaar geleden. Tijdens de examens had ik een keelontsteking, een flinke verkoudheid en zo nog een aantal vervelende klachten. Wat voelde ik me verschrikkelijk. Met antibiotica, neusspray en een flinke voorraad zakdoekjes ging ik naar mijn examens toe. Gelukkig is alles goed gekomen en ben ik geslaagd!

In 2013 begon ik met de opleiding onderwijsassistent (mbo-niveau 4) en in 2015 moest ik door ziekte stoppen met mijn opleiding. Ik zeg je eerlijk, het is erg moeilijk om iedereen om je heen te zien slagen terwijl je zelf zo graag zou willen.

 

bord top

Ik weet dat er zoveel jongeren zijn die, om wat voor reden dan ook, niet geslaagd zijn of zelfs helemaal geen opleiding kunnen volgen. Er zijn zoveel jongeren die het ook zo graag zouden willen, maar helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

En toch ondanks alles, ook al gaat alles niet zoals je zo graag wilt. Toch wil ik tegen je zeggen;

klavertje vier Je bent waardevol

klavertje vier Je bent op zoveel manieren geslaagd

klavertje vier Er zijn mensen die van jou houden

klavertje vierJij kunt mensen opvrolijken met jouw lach en positiviteit

klavertje vier Je bent sterk en bijzonder

klavertje vier Je kunt alles bereiken wat je wiltyes you did it

 

Voor iedereen die dit jaar niet geslaagd is, of geen opleiding kon volgen om wat voor reden dan ook. Geef niet op, je hebt het in je om te bereiken wat je wil. Volgend jaar hoop ik dat jij ook een van de geslaagden zult zijn, op wat voor manier dan ook. Geslaagd zijn heeft zoveel betekenissen, ik hoop dat jij slaagt en dat je bereikt wat je wil.

 

 

witte vlinders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *