Mindstyle

Ga jij de uitdaging aan?

Hee allemaal,

Vandaag heb ik een ander soort blogpost dan jullie van mij gewend zijn. Het zijn twee korte filmpjes die, volgens mij, het kijken waard zijn! 

Niets is wat het lijkt, ik denk dat deze filmpjes dat wel duidelijk hebben gemaakt. Er gebeurt zoveel, de technologie groeit zo snel. Bijna elke dag zijn er weer nieuwe veranderingen, of misschien zelfs wel elke dag.  Maar wat betekent dit voor ons, voor jou, voor mij? Hoe ga jij hiermee om, word je erdoor beïnvloed, of juist helemaal?

Er zijn voor- en nadelen denk ik, aan elk nadeel zit een voordeel en andersom. Door alle mooie vlogs, foto’s en video’s lijkt het alsof anderen zo’n mooi leven hebben. Het moet altijd mooier, beter en groter, maar eigenlijk vergelijken we onszelf met mensen of dingen die helemaal niet ”bestaan” Is wat wij zien wel de realiteit, of is het toch anders? Vragen we niet teveel van onszelf en zijn we niet teveel bezig met wat de ander doet en of we dit kunnen overtreffen? De druk is zo hoog want we willen allemaal bereiken wat de ander bereikt heeft, hebben wat de ander heeft en kunnen wat de ander kan. Maar als we daar nu eens mee stoppen, zouden we dan meer rust krijgen of zou er dan helemaal niks meer gebeuren?

Dit is de maatschappij waarin wij nu leven, en dat zal denk ik, alleen maar meer worden. Alles gaat in sneltrein vaart, zo snel dat we het soms niet meer bij kunnen houden. Mensen kunnen en weten steeds meer. Hierdoor gebeurt er ook steeds meer in de wereld, ook in ons eigen kleine wereldje.

Stop met jezelf en je eigen leven te vergelijken met dat van anderen. Geniet van je leven, de kleine imperfecties maken het leven juist tot een uitdaging. Het geeft karakter en inhoud aan je leven. De vraag is , wat doe je ermee? Pak je die uitdaging aan of blijf je je vergelijken met anderen en stilstaan?

witte vlinders

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *