Mindstyle

een slecht humeur en een grote suikerspin

Je kent het vast wel, van die dagen waarop alles mis gaat. Je schrikt wakker van je wekker en komt erachter dat je wekker een uur te vroeg staat, je stapt uit bed en valt over de stapel kleren die je nog op zou ruimen en stoot tot over maat van ramp ook nog je teen tegen je nachtkastje. Je kunt je hier vast wel een beetje een voorstelling van maken, en dan te bedenken dat dit nog maar het begin van deze dag is.

Het liefst zou je gelijk je bed weer in gaan en er de hele dag niet meer uitkomen. Helaas, er moet ook wat gebeuren dus dat feest gaat niet door en de rest van de dag gaat het van kwaad tot erger. Als je beneden komt met je heerlijke humeur presteer je het om al binnen 5 minuten ruzie te hebben met het hele gezin en de buren stellen het geschreeuw en gescheld ook niet echt op prijs.. Ik heb er eens over nagedacht en eigenlijk klopt het niet, hoe kan het dat als je happy wakker wordt dit soms binnen 2 seconden om kan slaan naar een verschrikkelijk rot humeur, maar als je met een rot humeur wakker wordt dit niet (zo snel) omslaat naar een happy day.

 

Wat zou het gaaf zijn als we anderen aan kunnen steken met ons goede humeur, net zoals we andere mensen aansteken met ons rot humeur. Dat zou toch een stuk prettiger zijn?! Maar hoe doe je dat? ik zal je eerlijk zeggen, ik heb hier even goed over na moeten denken en heb nog steeds geen concreet antwoord, maar ik heb wel een paar tips bedacht. Voor mezelf en voor jullie, ik ga er deze week mee aan de slag. Doen jullie met mij mee?

 

Tip 1:

Bekijk de situatie objectief, is het je waard om hierdoor je dag/humeur  te laten verpesten?

 

Tip 2:

Soms is het goed om even heel chagrijnig te zijn, let it be!   Daarna dan wel weer vrolijk worden he 😉

 

Tip 3:

Lukt het je nou echt niet om uit je slechte humeur te komen ga dan lekker in bed liggen en je lievelingsserie kijken, als je moet werken ga dan in je pauze lekker naar buiten. Favoriete muziek in je oren en een lekkere lunch mee. Gegarandeerd dat jij je weer helemaal happy gaat voelen!

 

Tip 4:

Als je last hebt van een slecht humeur doordat je nog van alles moet doen, maak dan een begin. Als die stress weg valt en je weer vertrouwen krijgt voel je je vast snel beter. Wat is er nou fijner dan het gevoel dat je ‘’klaar’’ bent en goed aan de slag geweest bent. Leuke bijkomstigheid, als je hard werkt zul je ‘s avonds vast moe zijn dus lekker vroeg op bed en de volgende dag staat jou vast weer een happy day te wachten!

 

Tip 5:

Als je ‘’chagrijnige bui’’ over is, en je je weer happy voelt, laat dan die  happy vibe het effect hebben van een suikerspin die steeds groter en groter wordt naarmate die rondgedraaid wordt. Hoe groter de suikerspin wordt hoe meer zin je er in krijgt. Hoe mooi zou het zijn wanneer jij steeds vrolijker en blijer wordt naarmate de dag vordert. Mensen zien jou en worden enthousiast, jouw vrolijke humeur werkt aanstekelijk. Net als die suikerspin er aantrekkelijk en lekker uitziet, zul jij er met een goed humeur en een vrolijke lach aantrekkelijk uitzien. Je bent onweerstaanbaar, zo maak je vast veel vrienden/vriendinnen! 😉

 

Ik wens jullie allemaal happy day’s, en ik hoop dat iedereen aan jouw happy suikerspin blijft ‘’plakken’’  dan kunnen we de wereld samen een beetje mooier en happier maken 🙂

witte vlinders

Doordat alle berichten van de oude blog op de nieuwe blog geplaatst zijn wijken de datums af. De berichten zijn al ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *