Lifestyle

10 shop-problemen die iedere rolstoel gebruiker herkent

Hee allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie 10 voorbeelden van problemen die ik heb tijdens het shoppen. Door ziekte zit ik, zoals veel van jullie wel weten, al bijna een jaar in een rolstoel/scootmobiel. Ik vind shoppen erg leuk en gezellig, maar er zijn nogal wat problemen wanneer je in een rolstoel/scootmobiel de stad/winkels in gaat.

Ik hoop dat jullie deze blogpost leuk vinden, veel leesplezier!

1. Hoge rekken:

In de meeste winkels hangen veel hoge rekken waar ik dus nooit bij kan. Ik heb dan bijna altijd hulp nodig. Ik probeer het vaak zelf, maar dan valt de kleding vaak op de grond en krijg je enorme nek en schouder pijn door het steeds omhoog kijken en je armen in de lucht houden om de kleding te pakken. Niet ideaal dus..

2. De kleding die op de grond ligt:

Kleding valt super snel van de haakjes af, helaas ruimt niet iedereen dit weer op. Als ik in de winkel ben gebeurd het dan dus ook vaak dat ik per ongeluk ergens overheen rij. Dat geeft mij altijd een vervelend gevoel, ook al kan ik er niks aan doen.

3. Smalle paadjes en dozen etc. in het gangpad:

Op de een of andere manier vinden sommige winkels het heel ”handig” om structureel dozen in het gangpad te zetten of een groot reclamebord etc. Niet echt handig, wel een uitdaging!

4. invaliden paskamer:

Meestal als ik kleding koop dan pas ik dat thuis, maar soms dan kan iets niet geruild worden of hebben wij die winkel thuis niet. Dan moet er gepast worden in de winkel. In heel veel winkels is geen invaliden paskamer, dit is echt heel vervelend. Waar ik echt helemaal niet tegen kan is als er valide mensen in een invaliden paskamer gaan terwijl er nog allemaal andere hokjes vrij zijn. Ze duren dan enorm lang en lopen naar buiten zonder ook maar te blikken of blozen terwijl ik heel lang gewacht heb en zij gewoon in een ander hokje hadden kunnen gaan. Misschien is het stom, maar ik vind het z贸 frustrerend 馃檨

5. Personeel en mensen die nog snel even voor je langs ”moeten”

Zoals ik eerder al zei is het een hele opgave om door alle smalle paadjes en langs de dozen en spullen te 聽komen zonder de hele winkel af te breken. 聽Je kunt je vast voorstellen hoe vervelend het dan is dat je ook nog op ”overstekend wild” moet letten, ja want sommige mensen die kijken 茅cht niet uit. Ik begrijp ook wel dat je lekker aan het winkelen bent of dat je juist heel erg haast hebt, maar als we een botsing krijgen is dat ook niet heel fijn. Je verwacht het niet maar in sommige winkels is er echt personeel die, in plaats van je te helpen, elke keer weer even ”snel” voor je langs moet. Please, dit is niet echt goede reclame voor je winkel..

6. 聽Mensen die voor je gaan staan:

Alsof het al niet vervelend genoeg is dat er steeds mensen voor je langs lopen is er natuurlijk altijd een overtreffende trap; mensen die voor je blijven staan, ja echt v贸贸r je. Je ziet niks. Dan denk ik ok茅 dan ga ik naar een ander rek, maar helaas op de een of andere manier blijven we elkaar dan steeds in de weg zitten tot 茅茅n van ons de winkel verlaat.

7. Mensen ”op schoot”

Er is er n贸g een stapje verder, sommige mensen zijn z贸 druk dat ze bijna letterlijk bij me op schoot liggen. Ja echt waar, hoe vaak ik al niet mensen ”in” mijn rolstoel gehad heb. Natuurlijk nog wel 聽even mij heel boos aankijken en snel verder lopen!

8. trappen/ schuine vloeren:

In sommige winkels heb je trappen en geen lift, heel jammer dat je dan niet alles kan zien. Een lift is duur dus ik snap wel dat niet elke winkel die heeft. In sommige andere winkels heb je geen trappen, maar wel een schuine vloer/helling( weet niet hoe ik dit beter kan omschrijven, maar hopelijk begrijp je me 馃槈 ). 聽Daar kan ik dus nooit bij op rijden en als ik naar beneden ben dan raad je het al, ik ben in ieder geval lekker snel beneden. Niet erg praktisch haha :p

9. Kassa/pinnen:

Als je dan eindelijk al het bovenstaande ”overleefd” hebt en je hebt iets leuks gevonden is het tijd om naar de kassa te gaan. Bij de kassa krijg je de een-na-laatste hindernis. De hoogte van de balie en het pinapparaat, 聽maar voordat je kunt pinnen moet je natuurlijk nog wel even je aankopen op de balie gooien, ja echt gooien want je komt vaak net met je neus boven de balie uit haha. Oh ja bijna vergeten, het pinapparaat zit natuurlijk wel vast zodat je er onmogelijk bij kunt 馃檪

10. Beveiligingspoortjes:

De laatste hindernis is het beveiligingspoortje, die gaat altijd af omdat hij op de rolstoel reageert. Ja iedereen, inclusief het personeel, kijkt 聽je aan alsof je een dief bent. Z贸 vervelend!

 

Dit waren mijn 10 problemen tijdens het shoppen. Lekker negatief allemaal, maar ik vond het ”leuk” om met jullie te delen. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te lezen, laat het me vooral even weten in een reactie!

 

 

witte vlinders

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *